מגשרת

נקלעתם לקונפליקטים, יריבויות, חוסר הסכמות בין שני צדדים, התנגשות של אינטרסים ו/ או ערכים?

האם זה נכון שקונפליקט יוביל אותנו רק לסכסוך או שיש דרך אחרת?

קונפליקט יכול להיות בכל נושא ולא רק בנושאים כספיים עתירי ממון או גירושין בין בני זוג, אלא בנושאים הפשוטים בחיי היום יום, יכול להיות עם השכן שלא הסתדרנו על איך אנו רוצים לטפל ברכוש המשותף בבניין המגורים, או על סכסוכים על גבולות בחלקה, זה יכול להיות עם בעל חנות או נותן שירות כזה או אחר שלא הסתדרנו על נושא כספי זה או אחר, או אולי במקום העבודה בין העובדים או מעסיק לעובדים.

ואם היינו יודעים שקונפליקט יכול להוביל אותנו לשמירה וחיזוק היחסים הטובים עם הסובבים אותנו גם היינו עוקפים אותו?

מניסיוני גיליתי כי פתרון הקונפליקט נותן לצדדים לגישור את האפשרות להתקדם בחיים הרבה יותר מאשר אם ימנעו מהקונפליקט. עוד ראיתי בהליכי גישור כי הצדדים מפתחים הידברות בניהם דבר שתורם רבות מאוד להשלכות היחסים העתידיים שלהם ובסופו של דבר הצדדים השקיעו פחות זמן, רבה פחות כסף והכריעו את הסכסוך תוך כדי הסכמות בין הצדדים.

פתיחתו של הליך הגישור יכול להיפתח בשני מסלולים, האחד במסגרת תובענה שנפתחה זה מכבר בבימ״ש והאחר שלא במסגרת תובענה, קרי בשלב בו אחד מהצדדים עדיין לא פנה בתובענה לבימ״ש. הגישור מהווה למעשה הליך שאין למי מבעלי הדין. כל סיכון או הפסד משפטי כלשהוא בעצם מתן הסכמתו להיכנס להליך גישור ובכל שלב עד לחתימה הסופית רשאי מי מהצדדים לחזור בו, וכל הנאמר או הנטען בפני המגשר אינו מובא לידיעתו של בית המשפט ולא ניתן להציגו בפני בית המשפט.

היתרונות רבים להליך הגישור היא בחיסכון עלויות לא מועטות בניהול ההליכים לצדדים קיצור ההליכים בצורה משמעותית, יישוב הסכסוך בדרך של הסכמה ולא בכפייה, מה שיתרום להמשך היחסים בין הצדדים וליישומן של ההסכמים.

כדי לקבל הערכה בדבר סיכויי הגישור ובזכויות העומדות למי מבעלי הדין, בין אם נפתחה תובענה בבית משפט ובין אם לאחר פתיחת התובענה, ראוי להיוועץ עם עורך דין בעל ניסיון בתחום, ובעל ידע נרחב בתביעות מסוג הסכסוך הנדון.